Crypto-derivatenbeurs, Huobi Futures, Rolls Out Bitcoin-opties naarmate de vraag toeneemt

De crypto-derivatenafdeling van Huobi Group, Huobi Futures, heeft aangekondigd dat het vanaf 1 september de handel in Bitcoin-opties zal aanbieden.

In een blogpost verklaarde Huobi Futures dat de Bitcoin-opties zullen worden genoteerd in de dollargepinde Tether (USDT). De derivatenbeurs onthulde ook dat de Bitcoin-opties zullen worden aangeboden in wekelijkse, tweewekelijkse en driemaandelijkse verhogingen. Optieklanten zullen het recht hebben om alleen op de vervaldag te kopen of te verkopen.

De beursfirma verklaarde ook dat het Bitcoin-optieproduct is ingesteld om handelaren te voorzien van extra manieren om arbitrage te creëren en om risico’s af te dekken binnen de crypto-ruimte. Het is belangrijk om op te merken dat optieproducten handelaren het recht maar niet de verplichting geven om Bitcoins te kopen of te verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs en datum.

Opties geven gebruikers een robuuste set van hulpmiddelen om meer geavanceerde handelsstrategieën uit te voeren„, legt Huobi Group’s vice-president die verantwoordelijk is voor de wereldwijde zakenwereld, Ciara Sun, uit. Ze voegde eraan toe dat financiële producten zoals opties niet noodzakelijkerwijs winst garanderen, maar dat ze handelaren wel in staat stellen om meer flexibiliteit en extra mogelijkheden te hebben.

Om specifiek te zijn, biedt een call-optie de koper van de optie een specifiek recht om het specifieke actief te kopen tegen een overeengekomen prijs en datum. Aan de andere kant bieden Put Opties de koper het recht om te verkopen tegen een overeengekomen prijs en datum.

Ciara heeft ook duidelijk gemaakt dat de beslissing om het Bitcoin Future-optieproduct uit te rollen, werd ingegeven door de marktvraag en het toenemende aantal institutionele spelers in de crypto-ruimte.

Ze legde uit dat beleggers zich schrap zetten voor een langere economische onzekerheid op de financiële markten van de wereld en dat er een golf van institutionele spelers op de markt voor digitale activa is ontstaan. Hierdoor is de vraag naar meer innovatieve handelsproducten toegenomen, wat de reden is dat Huobi het Bitcoin-optieproduct heeft geïntroduceerd.

Huobi verklaarde ook dat het in het recente verleden een toename van het handelsvolume in derivaten heeft gezien. Het bedrijf liet zien dat de crypto-derivatenhandel sneller groeit dan de spotmarkt.

Huobi sluit zich aan bij andere cryptobeurzen die Bitcoin-optiehandel aanbieden, zoals OKEx, Deribit, Bakkt, CME en LedgerX.