Analytiker är oroliga över att Bitcoin kommer att hamna under $ 10K-raden

Bitcoin har haft en hård vecka. Efter en meteorisk uppgång till $ 12.000 som varade vad som kändes som fem sekunder, föll valutan djupt in i baisseartat territorium och gled ursprungligen in i det låga $ 11.000-intervallet. Därifrån handlade valutan för cirka 10 800 dollar, medan idag har ytterligare 500 dollar sjunkit, vilket minskat Bitcoin Code till cirka 10 300 dollar.

Bitcoin glider, glider bort

Sammantaget har bitcoin förlorat nästan 2000 dollar bara under de senaste dagarna, och många analytiker säger nu att världens främsta kryptovaluta efter marknadsvärde är på en kritisk nivå. De varnar för att om bitcoin råkar sjunka under 10 000 dollar kan tillgången potentiellt komma in i en baisseartad virvelvind som den kanske aldrig lämnar … Åtminstone inte länge.

Joe DiPasquale – chef för Bit Bull Capital – förklarade i en intervju nyligen att om BTC skulle falla under $ 10 000, skulle de hausseartade förhållanden som den har utsatts försvinna helt under resten av året. Han sade:

Framåt är det viktigt att hålla ett öga på den sista försvarszonen mellan $ 10.000 och $ 10.500. Så länge detta intervall respekteras kommer bitcoin troligen inte att se en långvarig baissform.

Det finns några goda nyheter genom att de senaste bitcoin-prisfallet kan ha orsakats av ett öppet handelsgap av bitcoin-futures via CME Group i Chicago . Normalt tenderar öppna handelsgap som detta att återföra tillgångens pris några steg, men ungefär 90 procent av tiden lyckas valutan i fråga återfå sin tidigare styrka och återuppta hausseartat territorium.

Även om detta är relativt vanligt är det svårt att förutsäga om de nuvarande omständigheterna kommer att ha ett liknande slut. Philip Gradwell – chefsekonom vid Chainalysis – kommenterade att bitcoin- och köpaktiviteter av bitcoin har tagit lite av en snubbla under de senaste dagarna. Han nämnde:

Inflödet av Bitcoin till börser var 92 000 igår, det högsta på 37 dagar då folk rusade för att sälja till nära 12 000 dollar i priser den 1 september. Handelsintensiteten, hur många gånger det inflödande bitcoin handlades, är låg, vilket tyder på att det inte var många köpare som matchade säljare.

Vad händer om valutan förlorar sin femsiffriga status?

Mati Greenspan – en före detta analytiker på e-Toro och grundaren av Quantum Economics – säger att bitcoingruvarbetare, för sent, har flyttat stora mängder digitala pengar, vilket kan ha påverkat priset negativt. Han uppgav också att den amerikanska dollarn gör en solid comeback och sa:

Den stora nivån som alla tittar på är 10 000 dollar. Kryptomarknaden har brutit några psykologiska nivåer. När vi gick över den nivån i slutet av juli var det med sådan kraft att vi aldrig riktigt fick testa det som stöd. Det här kan bara vara vår chans. Om saker blir dåliga kan vi bara få en ny chans att köpa bitcoin under 10 000 dollar.